Bøger / skønlitteratur / roman

Manden uden hjerte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Psykologen Siri er med i en profileringsgruppe. Hendes første sag drejer sig om et makabert mord, hvor det homoseksuelle offer har fået skåret hjertet ud. Snart sker der endnu et mord, medierne tror at det er en hate crime, men Siri er ikke overbevist.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. sep. 2014

Psykologisk femikrimi som uden at generalisere nok har mest appel til de kvindelige læsere. De øvrige bind i serien har haft fine udlånstal, så nyeste bog skal nok også låne ud af sig selv. På trods af at der er en del referencer til tidligere hændelser, gøres der meget ud af at forklare disse, således at bogen kan læses selvstændigt.

De to svenske søstre er klar med bind 4 i serien om psykologen Siri Bergman. Siri er nu blevet ansat i en gruppe nedsat af politiet, som har til opgave at tegne gerningsmands profiler. Hendes første sag drejer sig om et makabert mord, hvor det homoseksuelle offer har fået skåret hjertet ud. Snart sker der endnu et mord, og medierne tror, at det er en hate crime, men Siri er overbevist om, at der ligger noget andet bag. Snart er hun dybt involveret, og det får konsekvenser for hendes privatliv. Som de andre bind i serien er der tale om en velskrevet og spændende krimi, hvis force er den særlige psykologiske synsvinkel, som virker autentisk, hvilket nok skyldes, at Träff er uddannet psykolog. Siris indtræden i profileringsgruppen tilfører serien ny dynamik, og generelt holder handlingen et fint flow, selv om nogle læsere sikkert vil mene, at den af og til drukner i hverdagsbanaliteter.

Følger den skandinaviske krimimodel, og kan sammenlignes med forfattere som Marklund, Jungstedt og Läckberg. Kan også ses som en kvindelig pendant til Michael Hjorths serie om Sebastian Bergman.

Grebe og Träff har igen begået en spændende bog, som næppe vil skuffe fans af genren.


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2014

af

af

Lida Wengel

d. 28. okt. 2014

Underholdende, spændende, hyggelig og uhyggelig. Psykologisk krimi om en seriemorder, der hærger Stockholm i højsommeren. Forfatterne er søstre og har skrevet fire krimier sammen, som alle har psykolo...


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2015