Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden uden skygge


Beskrivelse


Fantasy. Jovia møder for første gang et menneske, som kun har én skygge og ikke også en "ond skygge", som viser menneskets dårlige sider. Han må være syg, for man dør, hvis nogen stjæler ens onde skygge. Jovia opdager, at hun ikke er den eneste, der kan læse skygger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. nov. 2015

Pigen Jovia er skyggelæser. Hun kan se noget, som ingen andre kan se, nemlig det onde i alle mennesker: ondskabens skygge. Den evne er ubehagelig at have, og den kan bruges både i det godes og i det ondes tjeneste. Fantasy for de 8-11-årige.

De tre første bind af ny fantasy-serie i stift bind. Fortællingen foregår i et middelalder-miljø, og handler om kampen mod en ond fyrste, som er ved at samle alle onde kræfter omkring sig. Man lærer flere og flere personer at kende undervejs, så man behøver ikke lære alle at kende på én gang. Forfatteren er kendt for flere andre fantasyhistorier. Sværhedsgraden er lix 16-17 og bøgerne er fulde af billeder.

Bragende flot start på ny, let fantasy-serie. Stærke figurer, som udvikler sig og kommer til at stå tydeligt for læseren med deres gode og svage sider. Plottet kan minde lidt om både "Skammer-serien" og Brødrene Løvehjerte (Ved Kina Bodenhoff), men historien har alligevel sin helt egen tone. Historien hører til blandt de bedste indenfor for let fantasy. Billederne støtter historien super godt - de er fulde af kraft og fantasi og virker næsten levende.

Serien her har nok hentet en del inspiration fra Lene Kaaberbøls kendte "Skammer-bøger", men står alligevel skarpt tilbage med sit eget univers og sin egen stil. Fortællestilen genkendes fra forfatterens tidligere "Jonas-bøger" og "Drømmekrigerne".


Berlingske tidende

d. 12. mar. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. mar. 2016