Bøger / faglitteratur

Mandens byrde : moderne mænd, nye perspektiver


Beskrivelse


Om maskulin identitet, manderoller, seksualitet, privilegier og begrænsninger fortalt af både mænd og kvinder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 19. sep. 2013

Bogen henvender sig til intellektuelle kønspolitisk interesserede, især de som søger beskrivelser og debat af "utraditionelle" syn på mænds rolle.

Syv mænd og 4 kvinder, fortrinsvis forfattere og journalister fra de nordiske lande og USA og i 30-50 årsalderen står bag denne antologi med 11 bidrag. Bogens erklærede mål er at give billeder af det maskuline, som det er i dag. Der er ikke nogen overordnet eller generel dagsorden for bogen ud over overvejende meget personlige skildringer, oplevelser, kommentarer og overvejelser. Det personlige understreges af, at mange indslag er i jeg-form. Problemstillinger og tilgangen til dem er ofte lidt "Woody Allen-agtige". Alle har nærmest karakter af kronikker eller essays: Det kan være om barske islandske fiskere, penisforstørrelsesoperationer, en luders betragtninger over mænds forhold til prostituerede, pikfællesskaber, kick med hurtige biler og farlig kørsel mm. Små glimt som ikke skal danner noget generelt billede. Bogen er let læst og tankerne ikke mere dybsindige, end at de fleste kan være med.

Selvom litteratur om mænds kønsrolle ikke er så omfattende som om kvinders, er der snesevis af titler om emnet inden for de sidste 5-10 år. Tættest på denne bog er fx Olrik Kvinde kend din mand, 2013 og måske også ægteparret Peases bøger.

Hurtig læst bog med 11 mandekønspolitiske skud fra hoften.


litteratursiden.dk

d. 23. okt. 2013

af

af

Erling Lykke

d. 23. okt. 2013

Læs denne bog og få din mandighed tilbage – måske! 'Mandens byrde' bidrager med interessante og mangefacetterede vinkler til debatten om mænds mandighed. I medierne får vi tudet ørene fulde af mandens...


Information

d. 2. okt. 2013

af

af

Christian Groes

d. 2. okt. 2013