Bøger / faglitteratur til børn

Mangaens magi : om de visuelle virkemidler i manga


Beskrivelse


En gennemgang af de forskellige elementer og virkemidler i den japanske tegneseriestil manga. Med udgangspunkt i ansigtsudtryk, chibi-figurer, baggrunde og lydord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2008

af

af

Martin W Hansen

d. 15. apr. 2008

De tegneglade fra cirka 10 år, der vil tilføre deres tegnestil lidt "manga", eller ældre mangalæsere, der gerne vil forstå tegningerne i deres favoritserier bedre, vil blive glade for denne bog.

Jan Kjær er kendt for mange projekter, fra Taynikma-serien (2005) til Politikens bog om digital illustration, 2006, og hans stil er velkendt på de danske børnebiblioteker. Han har før skrevet om tegning, men denne fokuserer udelukkende på de særlige virkemidler manga-tegnere benytter, som gør denne stil så speciel. Kjær har et sjovt down-to-earth sprog, der taler direkte til læseren. Det gør bogen til en mere intim oplevelse, uden at det går ud over sagligheden. Bogen indeholder mange gode eksempler, men det skal understreges, at det ikke er et tegnekursus Det er en bog for de øvede.

Bogens ærinde: at give en "introduktion til visuelle virkemidler i manga" er ret unik, men den har et godt afsnit om skrifttegn, som tidligere har været lettest tilgængeligt i Glenn Hardy og Chihiro Hattoris Kana de manga - japansk for begyndere, 2005.

God og informativ for den øvede tegner, eller for mangalæserne der gerne vil forstå mediet bedre.


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 10 (2008)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 154, nr. 10 (2008)