Bøger / faglitteratur

Maraton 42,195 km


Beskrivelse


50 maratonløb der dækker enhver smag, der er storbyløb, naturløb, løb for almindelige løbere og løb for eliteløbere mv. Med analyser af de enkelt ruter og praktisk detaljer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 15. apr. 2014

Her præsenteres en lang række maratonløb over hele verden, og er man maratonløber eller er man på vej mod sit første maraton, kan man finde inspiration til, hvor rejsen skal gå hen. Til de mange, der kombinerer maratonløb og ferierejser.

Bogens forfattere er henholdsvis tidligere professionel maratonløber og journalist, som bl.a. skriver om rejser og sundhed. Antallet af maratonløb vokser nærmest eksplosivt i disse år, og for at gøre det nemmere at vælge mellem de mange løb, har forfatterne udvalgt 50 store internationale løb. Her er løb for enhver smag og pengepung, storbyløb, løb i højderne, løb mellem historiske steder og løb med smukke udsiger og store naturoplevelser. Fra natløb i Tromsø, over maraton i Istanbul til løb i nærheden af Ayers Rock. Hvert løb præsenteres ganske kort på en 3-4 sider med en beskrivelse af løbet, særlige forhold, andre distancer end maraton, oplysninger om sværhedsgrad, deltagerantal og kontaktoplysninger.

I mange bøger om løb er der enkelte forslag til store løb, men ingen steder er der samlet så mange som her.

For maratonløbere kan bogen bruges som lækker inspiration, men jeg vil aldrig lade bogen stå alene. Forfatterne opfordrer da også til, at man kontakter løbenes hjemmeside, da der kan ske ændringer, og i hvert fald er oplysningerne om tilmeldingsfrister for nogle af de løb, jeg kender, ikke korrekte. Ligeledes gøres der heller ikke opmærksom på, at nogle af løbene kan man kun få startnummer via danske maratonløbrejsearrangører.