Bøger / skønlitteratur / roman

Marcherende myrer


Beskrivelse


En mand findes død, dræbt af 125.000 blodtørstige hærmyrer. En dansker løslades efter 30 år i spansk fængsel, og efterforskningslederen Roland Triel må stadig se sig og sine nærmeste forfulgt af den vanvittige androgyne person, Inge Renee Janné.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. okt. 2017

Blodtørstige hærmyrer, en hævntørstig fange på fri fod efter 30 år, en vanvittig androgyn med falske faderbindinger. Jo, Jürgensen har rigtig puttet lækkerier i godteposen her hvor vi for 4. gang skal følge den hårdtprøvede efterforskningsleder Roland Triel. Med sin blanding af skandinavisk parforholdskrimi og klassisk horror rækker Jürgensen ud mod et meget bredt publikum.

I de (næsten) tomme lokaler til et nyt insektoplevelsescenter som snart skal åbne i Ørestaden finder man det ilde tilredte lig af en mand, der er blevet dræbt af centrets 125.000 blodtørstige hærmyrer. Parallelt hermed fortælles historien om en dansk rygsækturist, der for 30 år siden blev dømt for politidrab i Spanien. At det så samtidig viser sig, at den dobbeltkønnede Inge Renee Janné stadig er på fri fod og besat af tanken om, at Trier er hendes far, gør ikke plottet mindre interessant. "Marcherende myrer" fortsætter hvor Hviskende lig slap.

Dennis Jürgensen er en formidabel fortæller og en fantasifuld plotmager. Blandingen af de forskellige eksotiske handlingselementer med dansk parcelhushverdag fungerer, når den er bedst, på niveau med Stephen King. Handlingen fortælles i relativt hurtige krydsklip, som veksler gnidningsfrit. Roland Triel-serien er en godt sammenhængende serie, som helst skal læses i rækkefølge. Dette bind? Myrekrybende spændende!.

Læsere med horrorambitioner kunne fortsætte med fx Alt det hun ville ønske hun ikke forstod.