Bøger / skønlitteratur / roman

Marco effekten : krimithriller


Beskrivelse


Den 15-årige Marco flygter fra sin voldelige og kriminelle klan. Klanen vil gøre det af med ham, og det er der også andre, der vil, for Marco er faldet over en hemmelighed, der har med korruption at gøre. Vicekriminalkommissær Carl Mørck og co. er i gang med korruptionssagen og krydser Marcos veje.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 28. nov. 2012

Uanset hvad anmeldere måtte mene om Marco effekten, er det en krimi, som vores lånere i den grad vil stå i kø efter. Og det kan de også roligt gøre, for endnu en gang vil de være i uhyggeligt godt selskab med Carl Mørk, Assad og Rose fra Afdeling Q.

Marco er en kvik og sympatisk 15-årig, der lever i en romalignende klan uden for København. Klanen styres med jernhånd af Zola, og småkriminalitet, vold og trusler hører til dagens orden. Da Zola forlanger, at Marco bliver invalideret, så han kan indbringe mere som tigger, flygter han og sætter en lavine af dramatiske begivenheder i gang. Gennem småjobs og venlige menneskers mellemkomst klarer Marco sig et stykke tid, men klanen vil likvidere ham og er i hælene på ham. Det er andre ubehagelige typer også, for Marco er faldet over en hemmelighed, der har at gøre med korruption og bedrageri på de bonede gulve. Carl Mørk og co. kommer også i gang med bedragerisagen, og Marco effekten er absolut en spændende og velskrevet krimithriller, der holder sin læser fast fra først til sidst.

Femte del i Jussi Adler-Olsens (f. 1950) serie om Afdeling Q. Serien er af høj kvalitet og ditto underholdningsværdi, og man kan til nød læse de enkelte bind separat. De fleste vil dog sikkert foretrække at læse krimierne i rækkefølge for at få det hele med, hvad angår den mavesure Carl og hans farverige omgivelser.

Flot, flot krimi fra den velskrivende Jussi Adler-Olsen og absolut en af de bedste fra denne bogsæson. Bred appel og ditto efterspørgsel.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2012

af

af

Merete Trap

d. 18. dec. 2012

Marco er på flugt. På flugt fra familie, politi og hele den Københavnske kriminelle underverden. Og når alle er efter én, så er København en meget lille by at gemme sig i! 15-årige Marco er en kvik dr...


Politiken

d. 6. dec. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. dec. 2012


Information

d. 7. dec. 2012

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 7. dec. 2012


Jyllands-posten

d. 6. dec. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. dec. 2012


Weekendavisen

d. 7. dec. 2012

af

af

Marianne Krogh Andersen

d. 7. dec. 2012


Berlingske tidende

d. 6. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. dec. 2012


Børsen

d. 7. dec. 2012

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 7. dec. 2012