Bøger / faglitteratur / biografier

Marco Polo : rejsen til verdens ende


Beskrivelse


Om Marco Polos (1254-1324) drengeår i Venedig og hans farefulde færd via Silkevejen gennem Asien samt om den modtagelse han fik, da han omsider vendte hjem efter at have været borte i 24 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 1. juni 2011

Bogen henvender sig til voksne læsere med interesse for de tidlige opdagelsesrejser.

I bogen genfortælles de eventyrlige rejser, Marco Polo og hans følge foretog i Asien. Marco Polo (1254-1324) drog ud fra Venedig og var væk i 24 år. Han blev tilknyttet den kejserlige, mongolske administration, og vendte tilbage til Venedig som ledsager for en mongolsk prinsesse. Senere blev han krigsfange i Genova, hvor han mødte Rustichello, der nedskrev han beretning. Han bragte meget nyt til Europa, bl.a. pasta og briller. Bogen er en omfattende skildring af hele rejsen. Forfatteren er engelsk naturforsker og filminstruktør. De s/h fotos, der er en slags kommentar til teksten, stammer fra fotografen Carlyn Hortons samling.

Den engelske originaludgave er fra 2005. Ud over Carsten Overskovs Marco Polos bog, 1990, findes meget lidt på dansk om Marco Polo.

Da der ikke findes meget for voksne om Marco Polo, udfylder nærværende et hul. Det er en kompakt, men læseværdig fremstilling. Billedsektionen er samlet i et enkelt ark dels med farvegengivelser fra et manuskript i Oxford og dels en s/h-sektion.Informationer og udgaver