Bøger / faglitteratur / interviews

Marcus Knuth : ny mand på Borgen


Beskrivelse


af Andreas Thorsen (f. 1989).

Politisk biografi om venstremanden Marcus Knuth (f. 1976) med fokus på hans første par år i Folketinget, valgkampen op til og hvordan han trækker på sin tid som soldat i Afghanistan.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 13. feb. 2019

Burkaforbud, smykkeloven og andre integrationstiltag er centrale emner i denne politiske biografi om venstremanden Marcus Knuth. Interessant for alle med interesse for dansk politik.

Bogen omhandler primært Knuths første par år i folketinget, valgkampen op til og hvordan han trækker på sin tid som soldat i Afghanistan og efterfølgende diplomatiske erfaring fra regionen, når han skal lave realpolitiske tiltag. I bogen beskrives det nære samarbejde med Inger Støjberg om udlændinge- og integrationspolitikken. Bogen er baseret på interviews af Andreas Thorsen (Zetland) med Marcus Knuth selv og andre relevante personer.

Som læser mærker man, at der skabes et tillidsbånd mellem journalist og politiker gennem bogen. Det betyder desværre at det først er omkring midten, Andreas Thorsen for alvor får stillet de mere kritiske spørgsmål til Knuths politiske beslutninger, men så får man til gengæld meget ærlige svar. Det er virkelig interessent læsning, uanset politisk ståsted og som læser kommer man med ind i det politisk maskinrum.

Det vil være relevant at læse biografier om andre fremtrædende venstrefolk i tidsperioden fx En ægte liberalIngerLLR om Jan E. Jørgensen, Inger om Inger Støjberg og LLR om Lars Løkke RasmussenDet vil være relevant at læse biografier om andre fremtrædende venstrefolk i tidsperioden fx En ægte liberal om Jan E. Jørgensen, om Støjberg og LLR om Lars Løkke RasmussenDet vil være relevant at læse biografier om andre fremtrædende venstrefolk i tidsperioden fx En ægte liberal om Jan E. Jørgensen, Inger om Inger Støjberg og om Lars Løkke Rasmussen.


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2019

af

af

Mikael Jalving

d. 24. mar. 2019


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2019

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 3. mar. 2019


Information

d. 8. mar. 2019

af

af

Gry Inger Reiter

d. 8. mar. 2019