Bøger / skønlitteratur / roman

Marekors


Beskrivelse


Krimi, hvor den fordrukne kriminalbetjent Harry Hole får den sidste chance for at bevise at han stadigvæk kan håndtere sagerne og skaffe resultater, i en modbydelig sag om mordet på en kvinde, inden fyreseddel bliver effektueret.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2005

af

af

Karsten Just

d. 2. mar. 2005

Femte roman i serien om den fordrukne Harry Hole, hvor sidste bind var Sorgenfri, 2004. Harrys liv er mere rodet end nogensinde, og da han bliver sat på en sag om et modbydeligt drab sammen med sin personlige fjende, Tom Waaler, går det først rigtigt galt. Harrys job hænger i en tynd tråd, men på trods af hans personlige problemer, med rødder tilbage i fortiden, mordet på hans tidligere makker og et tiltagende alkoholproblem, lykkes det ham at finde frem til løsningen på sagen, og samtidig at få skovlen under Waaler, som er dybt indblandet i korruption og selvtægt. Harry klarer endnu engang frisag, men hvordan det skal gå Harry fremover i denne nedtur, har kun Nesbø formlen på. En spændende, velskreven og underholdende krimi, med den desillusionerede Harry som ledefigur. En mand som kæmper med sine dæmoner, men på trods af alle odds holder sin plads i styrken og med sine særegne evner klarer sagen og løser problemerne. En god roman, hvor et sommervarmt Oslo er en perfekt kulisse for dette skæbnedrama. Endnu en gang er Nesbø helt på toppen både med plot, men også i sin beskrivelse af de mange kantede personer, som fylder romanen.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2005

af

d. 27. juni 2005

Harry Hole er på banen igen i denne drønspændende krimi om en udspekuleret seriemorder i sommerhede Oslo. "Marekors" er norsk krimi, når den er bedst! Så er Jo Nesbøs gennemsympatiske efterforsker Har...


Weekendavisen

d. 1. apr. 2005

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. apr. 2005


Berlingske tidende

d. 30. apr. 2005

af

af

Keld Nissen

d. 30. apr. 2005


Jyllands-posten

d. 1. apr. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. apr. 2005