Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Mareridt & myrekryb : syv uhyggelige historier. Bind 1


Beskrivelse


Syv noveller i gysergenren. Her møder vi vampyrer, psykopater, spøgelser, hjemsøgte huse, blodtørstige fugle, dræberfisk og andre genkendelige og hverdagsnære gys, efterfulgt af forfatterens forklaring på hvor han blev inspireret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2016

af

af

Julie Arndrup

d. 19. aug. 2016

Syv korte og vældig uhyggelige historier, der nok kan skræmme de fleste 10-13-årige.

Nick Clausens seneste udgivelse er en samling på syv noveller i gysergenren. Her møder vi vampyrer, psykopater, spøgelser, hjemsøgte huse, blodtørstige fugle, dræberfisk og andre rædsler. Hver novelle indledes med en enkel sort-hvid illustration af Peter Nielsen.

En meget fin og velskrevet novellesamling, med gode gammeldags gyserhistorier. Der er ikke for meget splatter, så de fleste kan være med. Nick Clausen rammer en psykologisk nerve og man lever sig nemt ind i hans hverdagsnære og klassiske angst for ting som fugle, mørke og slemme typer. En rigtig god detalje er forfatterens korte forklaring efter hver novelle, hvor han fortæller hvordan han fik ideen og hvordan den skræmte ham, som barn. Det er en effektiv metode til at få gyset sat lidt i perspektiv og komme videre uden at miste for meget nattesøvn. Novellerne vil også sagtens kunne bruges i fx undervisningssammenhæng.

Der har flere gode danske gyserforfattere der skriver korte historier, fx Kenneth Bøgh Andersens Black outJeg venter i mørket eller Benni Bødkers Jeg venter i mørketDer har flere gode danske gyserforfattere der skriver korte historier, fx Kenneth Bøgh Andersens Black out eller Benni Bødkers .