Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Mareridt & myrekryb : syv uhyggelige historier. Bind 2


Beskrivelse


Syv korte gyserhistorier, hvori man møder alt fra alien-lærere, dræberkrabber og livsfarlige mobilspil. Kun for børn med stærke nerver!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 19. jan. 2017

Med syv korte og uhyggelige historier gør forfatteren sit bedste for at skræmme livet af dig. For 10-13-årige drenge og piger med hård hud og stærke nerver.

Det andet bind om "Mareridt & Myrekryb" byder på 7 noveller på omtrent 30 sider hver. Historierne omhandler alt fra aliens over dræberkrabber og til et dødsensfarligt mobilspil. I den indledende historie, "Babysitteren", får Julie tilbudt en yderst indbringende tjans som barnepige, men i huset er ikke alt som det skal være. Julie indser snart at hun bliver udsat for en yderst grovkornet spøg - eller måske endda det, der er værre. I "Skole-hjem samtalen" får en uskyldig tavletegning meget alvorlige konsekvenser for den ellers artige elev, Tommy. Alvin lærer i "Knurhår" at man skal passe på hvad man ønsker sig, for det går måske i opfyldelse. Hver historie afsluttes med et lille efterord af forfatteren, der fortæller lidt om inspirationen til historien.

Bogen byder på masser af fæle gys, der er helt uforudsigelige og tematisk godt blandet. Historierne er velskrevne og stemningsmættede. Bogen er letlæst, men det til trods bør titlen "Mareridt & myrekryb" tolkes som en velment advarsel for yngre læsere og sarte sjæle!.

Bogen er velegnet som introduktion til gysergenren for unge læsere med blod på tanden. Udover denne skal Mareridt & myrekryb. [Bind] 1 naturligvis læses, mens Gåsehud-bøgerne byder på flere gys i fx De dødes husMareridt & myrekryb. Bind 1De dødes husBogen er velegnet som introduktion til gysergenren for unge læsere med blod på tanden. Udover denne skal Mareridt & myrekryb. [Bind] 1 naturligvis læses, mens Gåsehud-bøgerne byder på flere gys i fx .


Weekendavisen

d. 3. mar. 2017

af

af

Emil Blichfeldt

d. 3. mar. 2017