Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mareridt


Beskrivelse


Tobias og Henrik bliver gjort tavse, da de hører om den grumme Maren, og selv oplever at blive forfulgt af det hæsligste kvindemenneske. De glemmer aldrig de slibrige tråde der hang ud af hendes mund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2010

af

af

Boy Olesen

d. 28. maj 2010

Bogen henvender sig til elever fra ca. 3.-4. kl. altså fra ca. 9-10 år. Velegnet til såvel drenge som piger som selvlæsning.

En ægte gyser, som målgruppen vil sluge, da specielt denne genre har mange læsere. Fremragende, multidynamiske farverige tegninger, ledsager den højdramatiske tekst. Tobias og Henrik går i 4. kl. og skal på tur til Ebeltoft. De er begge et par rødder, som lærerne altid har deres hyr med. Oskar pedel fortæller en frygtindgydende historie om Maren, der døde for mange år siden, men som går igen. Hun sniger sig sent om natten ind på folk, hvilket får Tobias og Henrik til at gyse. Et hæsligt kvindemenneske, sødladen rådden lugt, slibrig savl og slim og forfølgelse præger denne gyser. Bogen har et pænt layout med god typografi, og et sprog som er nogenlunde let tilgængeligt.

Der eksisterer en del gysere på markedet for denne målgruppe - men en mere er ikke en for meget. Af andre sammenlignelige titler kan nævnes Tror du på spøgelser af Daniel Zimakoff, Uhyret i skoletasken af Kim Dalsgaard og Mareridt af Jørgen Hartung Nielsen.

God gyser som ikke holder sig tilbage med slibrige ulækre detaljer, der kan få det til at vende sig i en. God til målgruppen.