Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Margrete den 1.


Beskrivelse


Om Danmark i Middelalderen med særligt fokus på Valdemar Atterdags datter, Margrete den 1. Vi får både historien om livet ved hoffet og de kongelige børns ganske særlige funktion som "ægteskabeligt magtmiddel" og historien om storpolitik, religion, krig og handel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 26. jan. 2011

Fagbogsserien Tjek på historien er seriøs historieformidling for de 9-11-årige. Bøger med vigtigt og grundigt indhold, forklaret og beskrevet så det er til at forstå, efter at den første læsning er kommet på plads. Hæftet her handler om Margrete I og om 1300-tallets store og små begivenheder i Danmark. Et Danmark, som var ganske stort og betydningsfuldt - vel at mærke.

I korte kapitler med relativt let tekst beskrives Danmark i Middelalderen med udgangspunkt i og særligt fokus på Valdemar Atterdags datter, Margrete. Vi får både historien om livet ved hoffet og de kongelige børns ganske særlige funktion som "ægteskabeligt magtmiddel" og historien om storpolitik, religion, krig og handel. Det er faktisk ikke så lidt faktuelt stof, der formidles på de bare 34 sider. Ikke alle problematikker er lette at forstå, men de mange illustrationer og små leksikale opslag, gør det hele noget lettere.

Udgivelsen kan minde lidt om middelalderbogen fra De små fagbøger, hvor sidstnævnte dog ikke i samme grad har fokus på kongemagten. Der findes ikke meget fagligt stof for denne aldersgruppe, som så omfattende beskriver og forklarer Margrete I af Danmark.

En spændende historisk fagbog, som tegner et klart billede af én af de helt store regenter i Danmarkshistorien fra dengang Danmark var en stormagt. Den store og ret komplicerede mængde stof formidles enkelt, fortællende og spændende.