Bøger / faglitteratur / bibliografier

Maria Magdalene : fra apostel til prostitueret


Beskrivelse


Belysning af hvordan synet på Maria Magdalene gennem tiden har vekslet i takt med det skiftende syn på kvinden, kroppen og ånden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. feb. 2010

Den veldokumenterede gennemgang har primært interesse for kunsthistorikere og teologer, men den er også en spændende kulturhistorisk rejse og fortælling om tidernes og religionens skiftende syn på kvinden, kroppen og ånden set igennem denne betydningsfulde figur.

Maria Magdalene var vidne til Jesu korsfæstelse og opstandelse. Den symbolladede figur er gennem tiderne blevet brugt både som apostlenes apostel, den bodfærdige synderinde og Jesu elskerinde, og hun er blevet genstand for fortolkning i kunst, litteratur, legender, passionsspil og dans. Forfatteren, der er cand.phil. og præst, gennemgår de mange historiske kilder om hende, lige fra evangelierne, de apokryfiske skrifter over middelalderens helgendyrkelse til vore dages forbilleder for den troende og ligestilling. For forfatteren bliver hun symbol for kærligheden som relation. Med kildetekster og noter.

Lars Muhl gendigter i egen udviklingsproces figuren i Maria Magdalene, 2004 og Gral, 2006. Laurence Gardner: Gåden om Maria Magdalene, 2006 handler om hendes betydning i den kristne kirke.

Det er en spændende, velskrevet og vidende kultur- og religionshistorisk gennemgang og fortolkning af den symbolladede figur Maria Magdalene. Ikke mindst fortæller de skiftende tiders opfattelse af hende også om, hvordan hun forvandles fra madonna til skøge. Et stort billedmateriale er et fint supplement til den velresearchede tekst.


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 8. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 9. mar. 2010

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 9. mar. 2010


Dansk kirketidende

Årg. 162, nr. 4 (2010)

af

af

Grethe Tornberg Hansen

Årg. 162, nr. 4 (2010)


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 42 (2010)

af

af

Marianne Aagaard Skovmand

Årg. 100, nr. 42 (2010)