Bøger / skønlitteratur / roman

Maria


Beskrivelse


Portræt af to kvinder i krise. På deres 40 års fødselsdag ser Maria og Maria tilbage på deres liv. På det liv de har levet, de valg de har taget og hvordan disse valg har haft stor indflydelse på det liv de lever nu.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 17. feb. 2020

To kvinder fylder 40 år. I tilbageblik ser de tilbage på, hvordan deres liv har formet sig, og hvordan de er endt hvor de er. En roman i 2 dele, der handler om de valg vi træffer, og hvordan de påvirker vores liv. For især kvindelige læsere af nutidig dansk skønlitteratur.

Vi møder to kvinder i krise på deres 40 års fødselsdag. Der er mange lighedspunkter mellem dem og deres opvækst, men deres valg i livet har bragt dem to vidt forskellige steder hen. I 1. del møder vi Maria, som er fortabt i sit eget liv. Hun har et job hun hader, en mand der er hende utro og børn der foragter hende. I 2. del møder vi en Maria, der har taget styring i sit liv. Hun har et krævende lederjob, en mand der beundrer hende, og to små børn hun har svært ved at være noget for. For begge kvinder bliver deres 40 års fødselsdag et vendepunkt. De 2 dele af romanen er opbygget, så hver del består af 16 kapitler med de samme overskrifter.

Velskrevet og interessant debut. De to Maria'er har så mange ligheder, at man som læser bliver i tvivl om hvorvidt de egentligt er samme person. Men det er også med til at tydeliggøre bogens budskab, om hvordan de livsvalg man tager påvirker hele ens liv. Bogen vil egne sig godt til læsekredse.

Romanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om4 3 2 1Liv efter liv. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som 4 3 2 1 og Liv efter liv, hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige livRomanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som og Liv efter liv, hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige livRomanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som 4 3 2 1 og , hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige liv.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2020

af

af

Marianne Träff

d. 14. maj 2020

På én dag oprulles to 40-årige kvinders liv, så forskellige og dog så ens. Lyder det spændende? Det er det ikke, Malou Aamunds roman er stereotyp, forvirrende og trættende. Malou Aamund debuterer med ...


Jyllands-posten

d. 6. mar. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 6. mar. 2020


Berlingske tidende

d. 6. mar. 2020

af

af

Birgitte Borup

d. 6. mar. 2020


Politiken

d. 6. mar. 2020

af

af

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 6. mar. 2020


Kristeligt dagblad

d. 6. mar. 2020

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 6. mar. 2020


Weekendavisen

d. 6. mar. 2020

af

af

Linea Maja Ernst

d. 6. mar. 2020