Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Marie bider i det sure æble


Beskrivelse


Marie er sur. Hun skal regne to sider til matematiktimen i morgen. Hun hader matematik. Men far siger, at hun er nødt til at gøre det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 23. jan. 2020

To bøger i serien "Talemåder". Marie hader matematik, men bliver nødt til at lave opgaverne. Oscar spiller et spil på sin tablet, men der noget, han skal nå, inden mor og moster Fie kommer. For 6-8 år.

Talemåder er ofte et billede, der skal fortælle noget om en handling. Når Marie i "Marie bider i det sure æble" skal bide i det sure æble, skal hun tage sig sammen og overvinde sin modvilje mod matematik. Oscar venter i "Oscar er vaks ved havelågen" længe ved havelågen, fordi han ikke forstår, hvad det betyder at være vaks ved havelågen. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest lidt om talemåder. Bogen om Marie er lix 07 og bogen om Oscar er lix 08. Kim Svarer har illustreret. Han kendes også fra De dansende krokodillers forbandelseNick og naziguldet og Nick og naziguldet. Der er gratis opgaver på www.turbine-undervisning.dkTalemåder er ofte et billede, der skal fortælle noget om en handling. Når Marie i "Marie bider i det sure æble" skal bide i det sure æble, skal hun tage sig sammen og overvinde sin modvilje mod matematik. Oscar venter i "Oscar er vaks ved havelågen" længe ved havelågen, fordi han ikke forstår, hvad det betyder at være vaks ved havelågen. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest lidt om talemåder. Bogen om Marie er lix 07 og bogen om Oscar er lix 08. Kim Svarer har illustreret. Han kendes også fra De dansende krokodillers forbandelse og . Der er gratis opgaver på www.turbine-undervisning.dk.

To fine historier om, hvordan man kan misforstå ting, når man ikke forstår talemåderne. Tegningerne passer fint til indholdet.

Blind høne hænger ikke på træerneJanus, du er et æble og Janus, du er et æble er andre eksempler på bøger, der arbejder med talemåderBlind høne hænger ikke på træerne og er andre eksempler på bøger, der arbejder med talemåder.