Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Marie Curie


Beskrivelse


Spændende bog om Marie Curie og hendes forskning. Med eksperimenter og opgaver for børn fra 9 år og deres forældre. Til selvlæsning fra 11 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 25. nov. 2022

Spændende bog om Marie Curie og hendes forskning. Med eksperimenter og opgaver for børn fra 9 år og deres forældre. Til selvlæsning fra 11 år.

Maria Sklodowski bliver født 7. november 1867 - hun bliver senere kendt som Marie Curie. Marie vokser op i den russisk besatte del af Polen, hvor det ikke er tilladt at tale polsk, og hvor piger ikke har adgang til universitet. Hendes søster bliver optaget på Sorbonne i Paris, og herfra får Marie også sin uddannelse. Marie og hendes kæreste Pierre observerer stråling fra uranit, og senere opdager Marie nye grundstoffer, som får navnene radium og polonium. I 1903 modtager Marie Nobelprisen, og hun dør som 66-årig af leukæmi. Bogen indeholder, ud over den spændende historie om Marie Curie, flere eksperimenter, opgaver og forklarende tekster om de emner, der omtales. Hverken forfatter Peter Nys eller illustrator Conz (Constantijn Van Cauwenberghe) er tidligere udgivet på dansk.

Fin begyndelse til en serie. Detaljerede illustrationer og en spændende tekst.

Om danske fysikere og kemikere findes serien "Danske Stjerner", fx Ole Rømer - med lysets hastMarie Curie, som er for lidt yngre læsere. Til samme aldersgruppe findes Marie CurieOm danske fysikere og kemikere findes serien "Danske Stjerner", fx Ole Rømer - med lysets hast, som er for lidt yngre læsere. Til samme aldersgruppe findes .Informationer og udgaver