Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Marie Krøyer på pindene : æstetisk strik


Beskrivelse


28 opskrifter på strikkede sjaler, veste m.m. inspireret af Marie Krøyers virke. Fine projekter til strikkere på alle niveauer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2022

af

af

Laura Winding

d. 4. nov. 2022

28 opskrifter på strikkede sjaler, veste m.m. inspireret af Marie Krøyers virke. Fine projekter til strikkere på alle niveauer.

Inspireret af former og farver i 12 værker af Marie Krøyer, har Ditte Larsen udviklet opskrifter på strikkede huer, halstørklæder, tæpper mv. samt broderede puder. Af forordet forstår man, at MK udover maleri selv dyrkede håndarbejde. Hvert af bogens opskriftsafsnit introducerer det værk, der har inspireret, fx vævestrikket pudebetræk efter maleriet, "Ved væven". Opskrifterne består af oversigt over mål, garn, pinde, teknik og evt. diagram efterfulgt af strikkevejledning. Man kan både prøve kræfter med at filte den strikkede kuvertkurv og strikke med perler trukket på garnet. Der er ingen angivelse af sværhedsgrad. Bagest forkortelser, forklaringer, garninfo samt litteraturliste. Illustreret med farvefotos, gengivelse af malerier og diagrammer. Du får brug for garn, pinde og evt. broderigrej.

Spændende at læse det fyldige forord, bl.a. med uddrag fra MKs dagbog. Super med et miniprojekt som scrunchie, hvor du både kan afprøve teknik og anvende garnrester. "Sørens hue" er en genial opskrift på en varm, vendbar hue med puld i begge ender, dvs. den ligger dobbelt, når du tager den på.

Ditte Larsen har tidligere hentet inspiration i andre danske kunstnere, fx i Anna Ancher på pindeneHammershøi på pindeneFynsk forår og Hammershøi på pindene. Nogle af Annette Danielsens strikkebøger er i samme stil, fx Fynsk forårDitte Larsen har tidligere hentet inspiration i andre danske kunstnere, fx i Anna Ancher på pindene og . Nogle af Annette Danielsens strikkebøger er i samme stil, fx Fynsk forårDitte Larsen har tidligere hentet inspiration i andre danske kunstnere, fx i Anna Ancher på pindene og Hammershøi på pindene. Nogle af Annette Danielsens strikkebøger er i samme stil, fx .