Bøger / faglitteratur / citater

Marilyn Monroe - med et glimt i øjet!


Beskrivelse


Om Marilyn Monroe (1926-1962) med fokus på hendes film krydret med citater af og om hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 25. jan. 2012

Dette er en lettilgængelig oversigt over alle Marilyn Monroes film. Derudover indeholder bogen et væld af citater af og om Marilyn Monroe. Samt faktuelle data vedrørende hendes film.

Marilyn Monroe - med et glimt i øjet! Er en kort indføring i Marilyn Monroes film. Fra den første indspilning i 1947 til den sidste film i 1962. Denne bog er krydret med korte resumeer af de enkelte films handling, samt eksempler på dialoger fra filmene. Bogen er ærlig i forhold til Marilyn Monroes liv, ægteskaber og forbrug af alkohol og stoffer. Forfatteren har medtaget en række citater fra datidens avisanmeldelser. Derudover er der flere udtalelser fra tidligere skuespillerkollegaer samt medarbejdere. Bogen afsluttes med et "vidste du" om Marilyn Monroe, og et længere afsnit med citater af Marilyn Monroe.

Der er skrevet mange titler omkring Marilyn Monroe. Denne omhandler kun hendes film, og nævner fx intet omkring Marilyn Monroes forhold til Kennedy-familien. Den er ikke nær så detaljeret som fx Marilyn Monroe : den komplette biografi, der er en omfattende sag på knap 600 sider.

Marilyn Monroe - med et glimt i øjet! er en glimrende bog omhandlende hendes film. Den bringer dog intet nyt for dagen. En sjov kuriositet for inkarnerede Marilyn Monroe-fans.