Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Marionetdukken


Beskrivelse


Lasse lever og ånder for at bygge marionetdukker, men hans hobby går desværre ikke ubemærket hen og Alex, den største dreng i klassen gør alt, for at gøre livet surt for ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 1. okt. 2015

Lasse lever og ånder for at bygge marionetdukker, men hans hobby går desværre ikke ubemærket hen og Alex, den største drenge i klassen gør alt for at gøre livet surt for ham. Gys og spænding for 10-13-årige.

En gyser om drengen Lasse, der er vild med marionetteatret og bygger sine egne marionetdukker. Lasse forsøger at holde sin hobby hemmelig, men det går ikke helt efter planen og inden han ser sig om, har han Alex, den største dreng i klassen på nakken. For hvert kapitel er der øverst på siden en lille sort/hvid illustration af den person, der fortæller det pågældende kapitel. Bogen er skrevet med en tydelig, overskuelig og læsevenlig skrift. Forfatter Ellen Holmboe har skrevet mange børnebøger senest Freakshow - den haleløse havfrue sammen med Nicole Boyle Rødtnes. Hun har typisk skrevet krimi, gys og spænding.

En gyser iblandet mobning og en noget anderledes hobby med marionetdukker, der tilsammen giver en ganske velskrevet spændingsroman.

Dukker er før brugt i gyser-genren bl.a. i Merlin og Dippe-Duttens dukkeDen gale dukke og i Den gale dukke, men ingen af dem kan indholdsmæssigt sammenlignes helt med denne nye titel, der også har mobning medDukker er før brugt i gyser-genren bl.a. i Merlin og Dippe-Duttens dukke og i , men ingen af dem kan indholdsmæssigt sammenlignes helt med denne nye titel, der også har mobning med.