Bøger / skønlitteratur / roman

Marionetdukken


Beskrivelse


Krimi. Da den sydafrikanske privatdetektiv Pieter Martins påtager sig en sag om en forsvunden prostitueret vækker det mere end blot minder om en tidligere sag. Det bliver også til et gensyn med Martins ærkefjende, den korrupte betjent, Van Der Merwe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 10. juni 2016

Da den sydafrikanske privatdetektiv Pieter Martins påtager sig en sag om en forsvunden prostitueret vækker det mere end blot minder om en tidligere sag. Selvstændig fortsættelse til Kvinden i det røde mudder. Til krimilæsere, der efterspørger etniske krimier og klassiske privatdetektivromaner.

Under sin efterforskning finder Martins ud af, at den prostituerede, Bekebeke, har en forbindelse til Bloeme Barrett, som Martins fandt myrdet i forrige bind. Med hjælp fra en prostitueret kvinde, som Martins befrier, kommer Martins ikke blot på sporet af Bekebeke. Det bliver også til et gensyn med ærkefjenden Van der Merwe. Klostergaard er uddannet filosof og født og opvokset i Sydafrika. Dette er hans anden roman.

Lige så gennemført og velskrevet som forgængeren. Det er en privatdetektivroman af den klassiske slags, hvor der er fokus på det stilfærdige og langsommelige opklaringsarbejde. Klostergaard mestrer genren og formår samtidig at skildre Afrika, så man sanser kontinentet ud mellem siderne. Selvom bogen er en selvstændig fortsættelse er det en fordel at læse serien i rækkefølge.

Robert Galbraiths serie med engelske Comoran Strike har samme langsommelighed, tidsløshed og fine miljø- og personbeskrivelser . Af andre afrikanske krimier er fx McCall Smiths "Damernes Detektivbureau", som er mere humoristisk og jordnær. Deon Meyers krimier foregår også i Sydafrika Kvinden i det røde mudder.