Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mark Vega


Beskrivelse


Mark Vega er jæger. Men han jager ikke dyr. Skurke er hans bytte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Mads Overmark

2007

Bogen er beregnet til begynderlæsere, som skal konsolidere deres færdigheder. Forsiden og indholdet har særligt appel til drenge. Bogen kan anvendes som fritidslæsning.

Rune Fleischer og Simon Bertelsen har tidligere lavet bøger til begynderlæserne bl.a. serien om Tom Tex. I denne bog møder vi superhelten Mark Vega, som har gjort det til sit speciale at bekæmpe forbydere. Han er muskelsvulmende og bruger den nyeste teknologi til dette ædle hverv. Bogen har mest karakter af en tegneserie med en tekst, der i en vis grad er tilpasset målgruppen. Der er ord i teksten, som de fleste børn på syv år ikke kender til. Det ville være en overdrivelse at tale om en egentlig handling. Bogen er mere en præsentation af Mark Vega, og jeg formoder, at der er flere bøger på vej. Men der er fart over feltet fra side et og som i alle tegneserier, forekommer der mange lydord.

Fleischer og Bertelsen har lavet flere serier, der indeholder mange tegneserieelementer. Disse er præget af en vis lune og fantasifuldhed. Det er ikke tilfældet i denne, hvor også klicheerne står i kø.

Handlingen er lidt tynd, men der er givet mange drenge, som vil føle sig tiltrukket af bogens forside, action og tegneserieformat.