Bøger / faglitteratur til børn

Mars


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2018

af

af

Stine Bille

d. 12. feb. 2018

To nye titler i serien "Jeg læser. Teknik og videnskab" hvor man kan man læse om stjerner og om planeten Mars, også kaldet den røde planet. For 7-9-årige.

I "Mars" kan man læse om den røde planet. Mars er en lille og kold planet. Midt på Mars ligger den største vulkan i hele vores solsystem, den er 25 kilometer høj, det er næsten 3 gange så høj som det højeste bjerg på Jorden. Man kan ikke bo på Mars, men måske vil man en dag kunne bo deroppe. I bogen "Stjerner" kan man læse om hvad en stjerne består af, og hvor gamle de kan blive. Nogle stjerner er over ti milliarder år, og andre er meget store. Den største stjerne vi kender til hedder UY Scuti og er fem milliarder gange så stor som Solen. I begge bøger er der indholdsfortegnelse og stikordsregister samt elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bøgerne har hhv. lix 17 og 18.

Det er to gode fagbøger som de andre i denne serie. Bøgerne kommer begge grundigt rundt om emnet, og har mange relevante oplysninger med. Der er små fakta bokse og gode farvefotos på alle opslagene.

I bogen SolenUniverset kan man også læse om stjerner og solen. I bogen Universet om vores solsystem og planeterI bogen Solen kan man også læse om stjerner og solen. I bogen om vores solsystem og planeter.