Bøger / faglitteratur til børn

Mars


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2019

af

af

Stine Bille

d. 14. aug. 2019

Fagbog for 7-10-årige om den røde planet Mars. Bogen kan læses af nysgerrighed eller i forbindelse med faglige læsekurser og emneopgaver i indskolingen.

Bogen er en del af serien "Faktisk!" Via opslag på to sider, hvor den ene side består af selve grundteksten, og den anden side er et helsides farvefoto eller en tegnet illustration, fortælles om planeten Mars. Man kan læse om vores solsystem, om hvad Mars består af, hvordan den blev skabt og om de to måner, der kredser rundt om planeten. Bogen afsluttes med information om rumsonder, som er sendt op til Mars. Teksten er sat med store typer i korte afsnit, og svære ord i teksten er markeret med gult og bliver forklaret i margin via ord eller illustrationer. Bagerst i bogen er der en faktaside, forslag til bøger og internetsider om Mars samt stikordsregister. Bogen har lix 15.

Bogen er velskrevet og formuleret i korte helsætninger. Det er en interessant og lærerig bog for børn med interesse for planeten Mars. Bogen kommer godt rundt om emnet og giver læseren en god faglig ballast til et projekt- eller temaarbejde i grundskolen. Den er illustreret med flotte farvefotos.

Der findes flere gode bøger om solsystemet eller MarsUdforsk rummet fx eller Udforsk rummetDer findes flere gode bøger om solsystemet eller Mars fx Mars eller .