Bøger / faglitteratur til børn

Marsvin


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 12. okt. 2016

Denne bog handler om marsvin. Et lille kæledyr, der er kommet til Danmark fra Sydamerika. Som voksen vejer den ca et kilo og er 20-30 cm lang. Til børn på 7-8 år.

Det er 500 år siden, de første marsvin kom til Europa fra Sydamerika. I Sydamerika spiser folk marsvin. I Danmark har vi marsvin som kæledyr. De er søde, rolige og vil gerne være sammen med andre marsvin. De spiser hø og græs. Marsvin siger høje lyder. Det lyder, som de fløjter. Ungerne kan næsten alt selv, så snart de er født. Når de er fire uger, kan de selv føde unger. Bogen er udgivet i serien "Min første bog" og har let-tal 15. Teksten er sat i hvide og gule bokse med meget store typer. Alle sider har blå rammer. Illustrationerne er farvefotos.

Lækker og indbydende lille fagbog til den første faglige læsning. Flotte store farvefotos af forskellige marsvin.

Der findes i forvejen ikke mange læs-selv bøger til målgruppen om marsvin. Tilbage i 2003 udkom MarsvinKatten i serien "Første fakta". Øvrige bøger på markedet om marsvin kræver formidling eller er for læs-selv fra 9 år. Seriens layout er som i KattenDer findes i forvejen ikke mange læs-selv bøger til målgruppen om marsvin. Tilbage i 2003 udkom Marsvin i serien "Første fakta". Øvrige bøger på markedet om marsvin kræver formidling eller er for læs-selv fra 9 år. Seriens layout er som i .