Bøger / faglitteratur til børn

Marsvin


Beskrivelse


Let fagbog om det lodne kæledyr marsvinet. Læs fakta og få gode råd til anskaffelse og pasning af et marsvin. Til drenge og piger fra 7-9 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 18. nov. 2022

Let fagbog om det lodne kæledyr marsvinet. Læs fakta og få gode råd til anskaffelse og pasning af et marsvin. Til drenge og piger fra 7-9 år.

Et marsvin er en gnaver, der kommer fra Sydamerika. I bogen kan man læse, at marsvin er gode kæledyr. Der er afsnit om deres unger, hvilken mad, de må spise, og hvad de ikke må spise samt gode råd om pasning og hvilke ting man skal bruge til marsvinet, fx tremmebur, madskål, tørfoder og grene til at gnave i. Til sidst lidt om vilde marsvin. Bogen afsluttes med seks forståelsesspørgsmål til det læste. Bogen har indholdsfortegnelse og stikordsregister. Der er fotos på hver opslag og supplerende fakta i grønne bobler. Bogen har lixtal 12 og lettal 16, og hører til serien "Fagklub. Grøn", hvor forfatteren også har lavet Kælegris Der er opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Bogen har letlæselig tekst, hvor svære ord deles. Der er korte sætninger, tydelige overskrifter og mange flotte fotos af søde børn og dyr. De seks spørgsmål til sidst er virkelig gode og vil hjælpe læseren med at huske, hvad der er læst.

Der er mange bøger om det populære kæledyr, fx MarsvinMarsvin fra serien "Fakta 2. Dyr og planter" og fra serien "Min første bog". De er til samme aldersgruppe og handler om de samme ting omkring marsvinet. Denne nye bog har mere tekst og forståelsesopgaver og er derfor bedre egnet til faglig læsetræningDer er mange bøger om det populære kæledyr, fx fra serien "Fakta 2. Dyr og planter" og fra serien "Min første bog". De er til samme aldersgruppe og handler om de samme ting omkring marsvinet. Denne nye bog har mere tekst og forståelsesopgaver og er derfor bedre egnet til faglig læsetræning.


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 1 (2023)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 76, nr. 1 (2023)