Bøger / faglitteratur til børn

Marsvin


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 28. jan. 2019

To spændende bøger fra samme serie, hvor der dels fortælles at der er 50 slags mariehøns i Danmark og dels at en af verdens syv slags hvaler, nemlig marsvinet findes i Danmark. Velegnet til den første faglige læsning fra 0.-1. klasse.

I hele verden er der 5000 slags mariehøns. Mariehønen er rød eller gul, har seks ben og kan flyve. Den spiser op til 40 lus hver dag. Bogen fortæller desuden om hvordan mariehønen får unger, hvordan den kan bide et menneske og om at der er lavet sange om mariehønen. Marsvinet er en lille hval der ligner en delfin og vejer mellem 60 og 75 kg. Vi får svar på hvad marsvinet spiser, hvordan det får unger og hvilke fjender det har.

To rigtig gode små fagbøger til de alleryngste. Bøgerne er illustreret med gode farvefotos på hver eneste side, og teksten er formuleret i korte sætninger og trykt med en læsevenlig typografi. Løbende gennem bøgerne er der små faktabokse, der på en god måde får forklaret fx hvad en puppe er, at det ikke er farligt at blive bidt af en mariehøne, hvor meget mad et marsvin spiser om dagen og at marsvinet er et fredet dyr.

Bogen "Mariehøne" kan sammenlignes med MariehønsHvaler og bogen "Marsvin" kan relateres til Hvaler, der dog har en lidt større sværhedsgradBogen "Mariehøne" kan sammenlignes med Mariehøns og bogen "Marsvin" kan relateres til , der dog har en lidt større sværhedsgrad.