Bøger / skønlitteratur / roman

Martha er ikke vred : spændingsroman


Beskrivelse


Martha Jacksons omhyggelige konstruerede selvbillede krakelerer fuldstændig, da hendes veninde Jette findes brutalt myrdet. Hun tvinges ud i selvrefleksion og må sande, at mennesket er et primitivt væsen under overfladen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 20. apr. 2018

Original og rystende spændingsroman om hvad mennesket gør under pres og om den primitivitet som findes lige under overfladen. Marthas veninde Jette findes brutalt myrdet og fra øjeblikket hvor betjenten ringer på hendes dør, krakelerer hendes selvbillede. For læsere af anderledes og eftertænksomme spændingsromaner.

Marthas barndomsveninde Jette findes bestialsk myrdet og fra det øjeblik hvor kriminalkommissær Svend Madsen ringer på Marthas dør, krakelerer Marthas omhyggeligt opbyggede selvbillede. I brudstykker fortæller hun kommissæren om bl.a. problemerne med ægtemanden Thomas, hendes bror Allan og hendes dominerende far. Hun tvinges til at reflektere over sine egne primitive følelser som findes lige under den udadtil så perfekte overflade, og må sande, at jalousi, hævntørst og vrede er en del af hende og den menneskelige natur. Dette er journalisten Dorthe Plechingers debutroman.

Fascinerende læsning og en virkelig velskrevet spændingsroman. Den er original og eftertænksom og bliver hos læseren når sidste side er læst. Bogen behandler nogle interessante temaer og er en yderst relevant bog at læse.

Det er særdeles vanskeligt at finde en som ligner. Hvis man ønsker at læse en roman om personlige kriser som sender mennesket ud i selvrefleksion, så kan bogen Siden blev det for pænt af Trisse Gejl anbefales.