Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Martin Luther


Beskrivelse


Fortæller om Luthers liv og levned, herunder oprøret mod den katolske kirke, de 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, bandlysningen og hjælpen fra den tyske fyrste Frederik den Vise.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 8. feb. 2012

Emnebog til historie, hvor målgruppen er 3.-4. klasse, 9-11 år. Bogen kan ligeledes anvendes til faglig læsning. Reformationen er en del af historiekanon, og derfor vil bogen uden tvivl blive brugt.

Bogen fortæller om Luthers liv og levned, herunder oprøret mod den katolske kirke, de 95 teser på kirkedøren i Wittenberg, bandlysningen og hjælpen fra den tyske fyrste Frederik den Vise. Indholdet er krydret med velvalgte fotos og humoristiske tegninger, som henholdsvis udvider forståelsen af teksten og gør indholdet mere spiseligt for målgruppen. Teksten er tospaltet og med god linjeafstand, så det letter læsningen af teksten. Sproget er mundret og lige til at gå til.

Ansgar og Martin Luther (09/31) er væsentligt sværere (8.-9. klassetrin). Alle tiders reformationstid (07/26) dækker 5.-6. kl. Det tætteste, vi kommer målgruppen, er med Kristendom fra De små fagbøger (09/47).

Velegnet til folkeskolens læringscenter og børnebiblioteket til emnearbejde eller interesselæsning/faglig læsning.