Bøger / faglitteratur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 16. aug. 2012

Bind 8 i serien Historiens højdepunkter handler om den 1. verdenskrig. Kan bruges til historieopgaver af de ældste folkeskoleelever og læses af historisk interesserede, der holder af stilen i populærvidenskabelige tidsskrifter a la Alt om historie.

Kronologisk opslagsværk, der er pædagogisk tilrettelagt og opbygget som de seneste bind i Bonniers forlags-serie. Efter en kort introduktion til perioden 1914-1919 følger 13 temaafsnit, der fortæller om det, der i første omgang synes som en lynkrig, som tusindvis af unge mænd meldte sig til af eventyrlyst. Men krigen trak ud og millioner døde i skyttegravenes mudderhelvede. Artiklerne handler om de berømte skud i Sarajevo, de frygtelige giftgasangreb, ubådsangreb, slagmarken på østfronten, de første kampvognes indtog, uhygiejniske felthospitaler, livet i skyttegravene, de første luftslag, udsultede tyske civile, forsyningsproblemer, uvant terræn fx Afrika, USA's indtræden i krigen og afslutningsvis et afsnit om eftertidens arkæologiske fund. Bogen, som for visse folkeskoleelever vil være noget teksttung, fortæller historien set fra menigmands side ved hjælp af breve, dagbøger og andre samtidige dokumenter.

Biblioteket har mange bøger om emnet for målgruppen, både kildemateriale, kronologiske skildringer og tematiske værker.

Populærvidenskabelig opslagsværk om den 1. verdenskrig. For nogle elever vil bogens mange faktabokse være forvirrende og for andre oplysende. Anskaffes på baggrund af erfaringer med andre titler i serien.