Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Masser af tegnesjov : trin-for-trin vejledning og tegnetip


Beskrivelse


Forlaget skriver: For at få glæde af denne bog behøver man i første omgang kun et par enkelte ting, nemlig lysten til at tegne, et stykke hvidt papir og en blyant. Bogen giver enkle anvisninger til at skabe sine egne tegninger uden løftede pegefingre, men med tegneglæde og fantasi i højsædet. Bogen er gennemillustreret i farver, og ved hjælp af trin for trin tegninger og masser af gode råd og tips, vil barnet hurtigt være i stand til at tegne meget vellignende figurer. Det er blot at gå i gang; øvelse gør mester.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2005

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. aug. 2005

Gennem de sidste år har Schrader produceret en hel række instruktive tegnebøger for børn fra 9-10-års alderen. Alle med titelbegyndelsen Lær at tegne -, som indtil nu har budt på temaer som: eventyr, dinosaurer, monstre, dyr og vilde dyr. Denne bog er et godt stykke hen ad vejen et opkog eller sammendrag af disse bøger. Mange af figurerne er ganske enkelt genoptryk fra tre af dem. Det kan lyde som en lovlig smart fidus fra forlaget, men bogen har nu den fordel, at man her i et enkelt bind får et mere varieret udbud af motiver. Opskriften er ganske den samme som tidligere: En kort introduktion, lidt om akrylfarver og så er det ellers bare igang med at følge de simple anvisninger og gode tips. Vellignende, enkle motiver med masser af børneappeal. Stor kunst er der ikke tale om, men til gengæld masser af inspiration og især hjælp til de mange børn, der godt vil lære at tegne "noget der ligner". Det er såmænd ikke så ringe, og hvem siger, at sådanne øvelser ikke kan indgive selvtillid og lyst til senere at kaste sig længere og dybere ud i tegnekunsten.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 3. feb. 2014

Lær at tegne bog med trin for trin anvisninger til en lang række figurer, karakterer, dyr og overnaturlige væsner. Genudgivelse. Fra 9-13 år.

Schrader har en lang række tegnebøger bag sig. Størstedelen udkom for snart 10 år siden, og denne er en genudgivelse, der første gang udkom i 2005. Efter en kort indledning og et kapitel om brug af akrylfarver er der vejledninger til godt 50 forskellige karakterer, væsner og vilde dyr. Her er alt fra den afskyelige snemand til en gepard og den standhaftige tinsoldat. Der er trin for trin vejledning i skitseform ved hver tegning og en farvelagt tegning, der viser det endelige resultat udført med akrylfarver. Ved hver figur er der en kort indledning om figurens historie og kendetegn. Bogen er desuden krydret med små generelle tegnetips i øverste højre hjørne. Bogen er let at gå til. De korte indledninger er lærerige og udvalget af figurer er bredt. Man vil uden tvivl kunne finde figurer, som ikke findes i andre tegnebøger. Illustrationerne og tegnestilen virker imidlertid altmodisch ligesom forsiden mangler appel.

Bogen er en tro kopi af 1. udgaven fra 2005 bortset fra forsiden, som er mere enkel end den oprindelige. Ligner i stil, layout og opbygning andre af Schraders tegnebøger.

Genudgivelse af en bog om at lære at tegne. I bredde og udvalg af figurer er bogen god, men den har et altmodisch præg over sig, og jeg tvivler på, at den vil appellere til nutidens børn. Kan dog fint erstatte den tidligere udgave, hvis den er kasseret eller slidt.