Bøger / faglitteratur / bibliografier

Master songs : en bog om Leonard Cohens sange


Beskrivelse


Gennemgang af samtlige numre fra sangeren og sangskriveren Leonard Cohens (f. 1934) albumindspilninger siden debuten "Songs of Leonard Cohen" (1968) og frem til "Old ideas" (2012).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2013

af

af

Kent Skov

d. 3. dec. 2013

Cohens publikum er stort herhjemme. Bogen henvender sig primært til den del af hans fans, der ønsker at komme dybere ind i hans sange og pladeproduktioner. Men hans liv og musik er så stærkt forbundet, at de læsere, der også har læst de to biografier, der er udkommet, også vil være en målgruppe.

Cohen har et stort og bredt publikum herhjemme. Efter en længere koncertpause for år tilbage har han turneret heftigt de senere år og gæstet Danmark så sent som 2013. Turneer, der ifølge bogens forfatter, rent musikalsk har budt på større musikalske oplevelser end de fleste af pladeproduktionerne. I bogen her gennemgås samtlige 12 studiealbums kronologisk, fra Songs of Leonard Cohen, 1967/68 til Old ideas, 2012. Der er tale om minutiøse gennemgange af hvert enkelt nummer på alle pladerne, der dækker over tekst, komposition, nummerets opbygning, indspilningsteknik mm. Udover selve sanggennemgangene, beskrives også de personlige og praktiske omstændigheder og baggrunde omkring Cohen ved tilblivelsen af hver enkelt plade. En indledning gør kort rede for hans liv bl.a. som forfatter, inden han for alvor kastede sig over musikken. Pladernes covers er gengivet i s/h.

Cohens genoptagne turneliv har også kastet et par koncerter af sig i Danmark i de seneste år og resulteret i to udmærkede biografier, den aktuelle I'm your man og Leonard Cohen - et liv, 2009.

Bogen giver en grundig kronologisk gennemgang af hele Cohens pladeproduktion med analyse af de enkelte numre.