Bøger / faglitteratur / biografier

Matador : mennesker, myter og minder


Beskrivelse


Historien om tv-serien Matador og interviews med skuespillere og andre folk foran og bag kameraet, der også beretter om liv og karriere efter Matador.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Per Månson

d. 13. sep. 2011

Serien har været vist 6 gange på DR og der er solgt over 3 mio. dvd'er og vhs'er, så der er absolut stadig interesse for Matador.

Forfatteren er journalist og har tidligere skrevet om udenrigsstof på større aviser. Han har de seneste år været på "Se og hør". I denne bog har han opsøgt alle overlevende, der har deltaget i produktionen af den store krønike - sendt første gang 1978-1981. Hovedvægten er på forfatter og skuespillere, men alle teknikere osv. er også interviewet. Det er interessant læsning med mange nye detaljer om seriens tilblivelse og den betydning, det har haft på deltagerne. Det samlede indtryk er et portræt af en stor og empatisk instruktør, Erik Balling, og et projekt, der på godt og ondt har haft stor indflydelse på de involveredes karrierer.

Der er skrevet en del analyser af Matador, men denne er mere i slægt med Lise Nørgaards Historien om Matador, 1998 og Et liv med Matador, 2003.

Et spændende kig bag kulisserne hos en af tv-historiens største succeser.