Bøger / faglitteratur

Matematik i skolens uderum - sådan!


Beskrivelse


27 udendørs matematikaktiviteter med udgangspunkt i centrale kundskabs- og færdighedsområder i "Fælles mål 2009 - Matematik".

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. okt. 2009

Letanvendelig aktivitetsbog om indlæring af matematik i skolens uderum. Bogen henvender sig til undervisere i matematik på mellemtrinnet (10-13 år), som gerne vil supplere den daglige klasseundervisning med nogle praktiske matematiske udendørs aktiviteter, hvor eleverne er fysisk aktive, har det sjovt og samtidig får mulighed for at lære via kropslige oplevelser.

Bogen beskriver 27 matematiske aktiviteter ordnet efter de centrale kundskabs- og færdighedsområder i Fælles mål 2009 - Matematik. Ved aktiviteterne gives der ideer til både at variere opgaverne og differentiere dem, så alle elever kan være med på deres eget faglige niveau. Bogen er praksisorienteret og nem at anvende. Alle aktiviteterne beskrives først kort og letforståeligt, dernæst listes materialebehovet op, hvorefter variationsmulighederne præsenteres. Bagerst i bogen findes kopisider til aktiviteterne samt en teoretisk begrundelse for aktiviteterne, som lærere kan anvende i forbindelse med deres årsplaner eller forberedelse til forældremøder.

Mange af aktiviteterne kan også findes via forskellige lærebogssystemer i matematik. Men denne bog gør det nemt for matematiklærere at inddrage uderummet og fysiske aktiviteter i undervisningen.

Inspirerende aktivitetsbog om matematik i uderummet.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 1 (2010)

af

af

Johan Jacobsen

Årg. 127, nr. 1 (2010)