Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Matilde Jensens første gang


Beskrivelse


Mathilde Jensen begynder i gymnasiet, og hun lover sig selv, at hun ikke vil være jomfru ret længe mere. I klassen går den søde og sjove Hjalte, der gerne vil dele sine erfaringer med hende. Men ind ad døren i den første engelsktime træder den 28-årige lærer Søren, som hun hovedkuls forelsker sig i.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2007

Romanen henvender sig primært til teengagepiger, men drengene må også gerne være med.

Gitte Løkkegaard har tidligere skrevet højtlæsningsbogen Aksel Højhus får en familie, 2003. Hun er uddannet journalist, og har i mange år arbejdet for DR; bl.a. på ungdomsprogrammet P4. Omdrejningspunktet i denne fremragende ungdomsroman er sex. Mathilde Jensen begynder i gymnasiet, og hun lover sig selv, at hun ikke vil være jomfru, når hun fylder 17 om ti uger - eller inden det første år på gymnasiet er til ende. I klassen går den søde og sjove Hjalte, der gerne vil dele sine erfaringer med hende. Men ind ad døren i den første engelsktime træder den 28-årige lærer Søren, som hun hovedkuls forelsker sig i. Og så udfolder historien sig med alle facetter: forelskelsen, vennerne, moderen, der gerne vil forstå sin datter så godt, men som alligevel viser andre sider, når sandhederne kommer frem, og først og fremmest de sexuelle oplevelser. Alt sammen meget varmt og levende beskrevet.

Der findes rigtig mange gode ungdomsromaner. Denne bogs force er det ligefremme sprog, der henvender sig direkte til de unge. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når lyster og følelser beskrives. I et interview til Ekstra bladet siger Gitte Løkkegaard bl.a., at hun primært har skrevet denne bog, fordi hun synes, der er behov for en roman for teenagepiger, hvor de får en anden beskrivelse af, hvad sex er, end den de får gennem porno.

En rigtig god ungdomsroman, der primært vil tiltrække teenagepigerne.


Politiken

d. 22. sep. 2007

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 22. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2007

af

af

Kari Sønsthagen

d. 10. nov. 2007