Bøger / skønlitteratur til børn / billedord

Matilde Mus laver mad


Beskrivelse


Billedbog. Matilde Mus inviterer sine venner med hjem fra skole. Hun vil servere pandekager med jordbær for dem, men noget går galt. Med billedord i teksten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2019

af

af

Marianne Agger

d. 21. feb. 2019

Fire nye billedbøger om Matilde Mus, der får en opgave, er sløj, er på fisketur og som laver mad. Bøgerne er læs selv-bøger, hvor nogle af ordene i sætningerne er suppleret med en tegning, så børn fra ca. 3-6 år kan læse eller gætte med. Børn og voksne vil kunne læse bøgerne sammen, men børnene kan også bruge dem alene.

I "Matilde Mus på fisketur" vil Matilde lave aftensmad til Mor. Hun forsøger at fange en fisk i åen, men det går ikke som forventet. Matilde er varm, da hun vågner i sengen i "Matilde Mus er sløj". Mor ringer straks efter lægen, der hjælper hende. Men så bliver han syg. I "Matilde Mus får en opgave" skal hun tage et af havens dyr med i skole, men hun er lidt betænkelig ved det. I "Matilde Mus laver mad" vil hun servere pandekager med jordbær for sine gæster, men noget går galt. Bøgerne begynder og slutter med en oversigt over de udvalgte ord, der er tegnet ind i teksten. Der findes fire andre bøger i serien.

Bøgerne er humoristiske i både tekst og tegninger, og de skiller sig ud ved i høj grad at involvere børn, der endnu ikke kan læse, pga. de små tegninger i sætningerne. Billed-ordene har en stor betydning for bogens opbygning. Det fungerer godt. Sproget flyder fint, og tegningerne er lette at afkode.

Bøgerne følger samme skabelon som de fire forrige om Matilde Mus. Der findes få andre billedbøger med samme koncept, med tegninger i stedet for ord, som fx Ordleg.Informationer og udgaver