Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Matts bjerg


Beskrivelse


Matt og hans forældre bor langt ude i vildmarken. Forældrene er missionærer og forkynder kristendommen for de indfødte. Livet er hårdt, langt fra alting, men de har hinanden og troen på Gud.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2002

af

af

Britta Liboriussen

d. 22. okt. 2002

Fortælling for børn fra ca. 10 år. Matt bor sammen med sine forældre langt ude i bjergene. Antagelig i Papua New Guinea. Bogen er tilegnet familier, der missionerer her. Matts familie har forladt alle civilisationens bekvemmeligheder for at missionere blandt de indfødte. Læseren følger familiens liv i halvandet år. Det er svært. Alle må leve meget primitivt, men familien har troen på Gud og overbevisningen om, at meningen med deres liv er at forkynde evangeliet for de indfødte. Et stort lyspunkt er det også, da moderen bliver gravid og føder pigen Marianne. For Matt har det ikke været helt let at vænne sig til tanken om en søskende, men han bliver meget glad for sin lillesøster. Indirekte løser hun også det problem, at Matt må forlade sin familie for at gå på kostskole. Det viser sig, at Marianne har en mindre hjertefejl, så familien må vende hjem. Skildringen af missionærernes liv er ret interessant, men personskildringen er for overfladisk til, at læseren helt engagerer sig i fortællingen. Kristendommen og troen på Gud styrer familiens liv. Det vil være svært for de fleste børn at forstå, at en levering af Markusevangeliet til brug for missionen kan fylde Matt med glæde og forventning. En bog om kristent missionsarbejde fortrinsvis for familier med et stort engagement inden for kristendommen.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2002

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 22. okt. 2002

Roman udgivet af forlaget LogosMedia, som udgiver bøger, der drejer sig om forholdet til Gud og som arbejder på at aktualisere Bibelens budskab ind i dagens situation. Romanen fortæller om drengen Matt, der sammen med sine forældre er rejst fra New Zealand til højlandet i Papua New Guinea for at missionere. Vi følger deres dagligdag blandt civilbefolkningen og arbejdet med at sprede budskabet om Jesus. Bogen er fiktion baseret på forfatterens egne oplevelser, og giver et indblik i missionærarbejde og tankegangen om det kristne budskab, som er baggrunden for missionærarbejdet. Religiøsiteten præger selve fortællingen meget. Gud, Jesus og Bibelen har meget centrale roller og er med hver gang vigtige beslutninger skal tages eller problemer skal løses. Romanen er udmærket fortalt, men halter dog lidt sprogligt enkelte gange, hvor der sker nogle ulogiske spring i tid og sted. Bogen kan læses af børn fra ca. 10 år, men vil blive meget blandet modtaget på grund af den missionerende fortællestil.