Bøger / faglitteratur / erindringer

Maúd Bertelsen : modellen med de 100 ansigter


Beskrivelse


Danmarks første supermodel, Maúd Bertelsen (f. 1939) fortæller sin historie i tekst og billeder. I 1960'erne og 1970'erne arbejdede hum sammen med de dygtigste fotografer i branchen og mødte tidens kendisser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 9. mar. 2016

Selvbiografi om Danmarks første topmodel, Maud Bertelsen. Bogen kan læses bredt af alle, men henvender sig især til dem med interesse for modelverdenen.

Den smukke, danske Maud Bertelsen beretter om sit liv, der startede med en barndom, hvor hun var overladt meget til sig selv. Maud begav sig, efter en række småjobs, til Madrid for at prøve lykken som model, og ad nogle omveje, lykkedes det for hende. Hun beretter om sine optrædener som skuespiller og sangerinde, men i særdeleshed om sin modelkarriere. Hun arbejder mange forskellige steder og bliver blandt andet flittigt brugt som model for modemagasinet Vogue. På sine rejser hjem til Danmark, udfører hun mange jobs for især Ekstra Bladet, men hun optræder også i mange damemagasiner, eksempelvis Femina og Alt for Damerne.

Fin selvbiografi fyldt med flotte modelfotos. Den har sine mangler visse steder, eksempelvis er det flere steder svært at forstå, hvilket billede, billedteksten hører til, og sproget er lidt overfladisk. Det gør dog ikke Mauds historie uinteressant - for der er virkelig mange gode anekdoter at tage af fra hendes liv. Indeværende lektør havde ikke kendskab til Maud Bertelsen før læsningen af denne biografi, men blev overrasket over den forholdsvist store, internationale karriere, hun har haft.

Der findes ingen anden litteratur om Maud Bertelsen på det danske marked.