Bøger / skønlitteratur / roman

Mauranius arvingen


Beskrivelse


Miriam er en helt almindelig ung kvinde, men et mystisk brev fra hendes afdøde far bringer hende i kontakt med et ældgammelt, hemmeligt broderskab og vender op og ned på hendes liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 21. dec. 2009

Målgruppen skal findes blandt umættelige læsere af Dan Brown og beslægtede forfattere.

Forfatteren er halvt engelsk og halvt tysk, men opvokset i Danmark. Dette spændingseventyr er hendes romandebut, hvor hun blander action, enkelte magiske elementer og lidt Feng Shui-filosofi til en farverig cocktail. Fortællingen bæres af en ydre spænding, men mangler noget indre dynamik. Den kommer godt fra start, men taber pusten undervejs, og sproget er ikke lydefrit. Hovedpersonen Miriam er en helt almindelig ung kvinde, hvis liv ændres brat, da hun modtager et mystisk brev. Hun er udset til at blive stormester i et ældgammelt, hemmeligt broderskab, hvis hovedopgave er at opretholde balancen mellem mennesket og naturen. Næppe har hun sagt ja til opgaven, før en ukendt fjende indleder en blodig forfølgelsesjagt på hende gennem Europa. Bogen slutter noget uforløst med, at hun indsættes som stormester under stor pomp og pragt, uden at vi får afsløret fjenden og hans formål. Det tyder på, at der er planlagt en fortsættelse.

Bogen lægger sig i kølvandet på bølgen efter Da Vinci mysteriet, men kan ikke hamle op med de bedste bøger i genren.

En ikke helt vellykket romandebut med spænding, action og eventyrlige elementer, der lægger godt ud, men fuser noget ud til slut.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2009

af

af

Arne Larsen

d. 23. nov. 2009

Pas på naturen! Sådan lyder budskabet i dette spændings-eventyr, som blander elementer fra thrillergenren med magi, new age, Feng Shui og hemmelige selskaber. Den unge kvinde Miriam lever et godt og ...