Bøger / faglitteratur / kogebøger

Maven i balance : inspiration til dig, der ønsker en bedre livskvalitet, samt vejledning og opskrifter til udrensning og candidasvamp


Beskrivelse


Kostvejledning og generel vejledning til hvordan man slipper af med forskellige former for mavebesvær og andre sundhedsproblemer der er opstået i forbindelse med maven og fordøjelsen. Med madopskrifter til alle døgnets måltider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 16. apr. 2014

Populær fremstilling om forskellige dysfunktioner med rod i maven og fordøjelsen, som henvender sig bredt til voksne danskere, der vil gøre noget ved deres egen situation via kosten.

Bogens indledende kapitler giver teoretisk indsigt i fordøjelsesprocesserne, indre ubalancer og ydre belastninger, samt hvad disse kan forårsage af vidt forskellige dårligdomme, som vi i visse tilfælde normalt ikke forbinder med fordøjelsen. Herudover også lidt om parasitter og selvfølgelig candida-svampen, som er naturligt forekommende i kroppen, men kan gå ud af kontrol ved ubalanceret kost, penicillinkur etc. Herudover har bogen nogle testskemaer samt artikler om bl.a. overvægt, gigt mv. Man kan stifte bekendtskab med en serie patienthistorier, med sportsfolks særlige situation og - næsten vigtigst - med børns særlige forhold. Endelig en fyldig opskriftdel, som virker både inspirerende og tilgængelig for de fleste. Litteraturliste mm. til slut i bogen. De 3 forfattere er uddannede behandlere indenfor forskellige alternative retninger. Læge Carsten Vagn Hansen har leveret bidrag.

I 2005 fik vi bl.a. Fordøjelse en fornøjelse! og Maven er din bedste ven og i 2013 Sund mave sådan : få en god fordøjelse og et stærkt immunforsvar af lidt forskellig sværhedsgrad, men alle med fokus på fordøjelsens centrale plads i et godt helbred.

En ret bredt henvendt bog om maven og fordøjelsen, som populært forklarer om fordøjelsen og de ubalancer, der kan forårsage forskellige sygdomme. Bogen har en stor opskriftdel.