Bøger / skønlitteratur til børn / molbohistorier

Mavepølsen og andre historier om molboerne


Beskrivelse


Ti sjove og forunderlige historier om de tossede molboer på Mols.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2008

af

af

Inger Søndergaard

d. 1. sep. 2008

En fornøjeligt illustreret samling af 10 kendte og mindre kendte traditionelle molbohistorier. Børn fra 9 år vil kunne læse bogen på egen hånd, men den egner sig bedst til højtlæsning for børn og barnlige sjæle fra 5 år. Bogen er en fornøjelse for både barn og oplæser.

Efter Det tørstige træ og andre historier om molboerne, 2007 af samme ophav og udstyr er her endnu en samling af molbohistorier. Bogen indeholder ti historier, hvoraf flere er kendt i forvejen. Sproget er tilrettelagt, så det passer på den historiske tid, og så er det alligevel mundret og let at læse og læse højt. Illustrationerne er en fornøjelse, og de giver historierne den rette molbostemning og samtidigt et nutidigt islæt. De farverige illustrationer er tegnet i enkelthed, men fulde af sjove og finurlige detaljer. Illustratoren, der er kendt som illustrator til mange letlæsningsbøger, har på den måde forynget de gamle historier og målrettet dem til børn.

Vi har rigtig mange udgaver af molbohistorier i forskellig sværhedsgrader og til forskellige målgrupper. Denne overgår de fleste med sin særlige appel til højtlæsning. Molbohistorier af Margot Andreasen 2001 er den seneste udgivelse for den tilsvarende målgruppe.

En fin og velillustreret og glad oplæsningsbog med ti sjove og underfundige molbohistorier for de 5-9-årige og deres voksne.Informationer og udgaver