Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Max får en skat


Beskrivelse


Det er nat. Jon, Pil og Max er på tur. De vil finde en gemt skat. Kan de det? Og tør de?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. juni 2010

Max får en skat er en del af serien Lydret dingo, som er beregnet til den absolut allerførste læsning. Denne bog er blandt de sværeste i serien (fire prikker) og kan læses fra midten af 1. klasse (6-7 år). Bogen er egnet til den første selvstændige læsning uden voksenhjælp, da den indeholder mange lydrette ord (52,9%) og samtidig træner nogle af de letteste af de 120 mest anvendte ord. Det er en udgivelse, som giver begynderlæserne succesfølelsen af at kunne læse.

Handlingsmæssigt er denne bog temmelig intetsigende. Max er sammen med sine venner på skattejagt om natten, og takket være en rævs hjælp finder de skatten. Det er enkel litteratur, men det er også svært at skrive, når ordene både skal være lydrette og helst kun på en stavelse. Men det gør ikke noget, for bogen giver begynderlæserne læsetræning samt en succesfuld læseoplevelse og lyst til at læse. Hvilket er et stort skridt på vej ind i bøgernes spændende univers.

Bøgerne i serien Læs lydret er et godt alternativ til denne bog. Serien indeholder lydrette historier, hvortil der frit kan kopieres opgaver, som kan anvendes til værkstedsundervisning i 1. klasse.

Lydret begynderlæsningsbog til den første selvstændige læsning med en meget enkel historie.