Bøger / faglitteratur / erindringer

Mayhem : memoirer


Beskrivelse


Personlig beretning om en velhavende familie, der på overfladen har alt, men som langsomt ødelægges af stofmisbrug - en fortælling om at være pårørende til en misbruger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 3. aug. 2018

Eftertænksomme og smertelige refleksioner om at være pårørende til en misbruger. Til læsere af litterære biografier og autofiktive romaner.

Sigrid Rausing er født ind i en af de rigeste familier i Sverige. De har altid levet et tilbagetrukket og stille liv, men da hendes svigerinde findes død i familiens hus i London, skaber det overskrifter i det meste af den vestlige verden. Sigrids bror og hans nu afdøde kone var afhængige af stoffer og alkohol og havde på trods af flere ophold på forskellige behandlingssteder, ikke formået at holde sig clean og ædru. Sigrid beskriver sit liv med psykiske sårbarhed, men samtidig som succesfuld karrierekvinde og reflekterer over om det er arv eller miljø, der er den udløsende faktor for et misbrug.

Dette er en smertens bog, en kvindes reflekterede fortælling om livet i en familie der ikke er som alle andre og alligevel som mange andre. Tankerne om skyld og skam for de pårørende til en misbruger er så fint beskrevet. Bogen er personlig, meget personlig, og alligevel så alment interessant. Det er ikke de store offentlige skandaler der bærer bogen, det er den nærværende søgen efter svar og sorgen man som læser mærkes af. Bogen er velegnet til læsekredse.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage er en anden bog der beskriver magtesløsheden og sorgens grundvæsen. Derudover vil andre autobiografiske romaner og litterære biografier være interessante.


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 7. sep. 2018