Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Maze runner - Labyrinten


Beskrivelse


Science fiction. Da Thomas vågner kan han ikke huske andet end sit navn. Han befinder sig i en lysning omgivet af høje stemmure. Bag murerne gemmer sig en labyrint som konstant ændrer sig. Her er det kun de stærkeste og de mest intelligente, der overlever.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 26. aug. 2014

Dette er 1. del af en planlagt trilogi til de mange unge science fiction-fans. Bogen henvender sig til både drenge og piger fra ca 13 år. Filmatiseringen af bogen har premiere i de danske biografer september 2014. Bogens forside vil tiltale målgruppen og bagsideteksten slår fint stemningen an.

Handlingen udspiller sig i et postapokalyptisk samfund. Hovedpersonen Thomas vågner med hukommelsestab og opdager, at han befinder sig blandt en gruppe jævnaldrende drenge, der heller ikke kan huske noget fra før. De er fanget i en lysning omringet af høje stenvægge. Hver morgen åbnes en port i væggen, og en mystisk labyrint afsløres for at lukke igen samme aften. Labyrinten ændrer sig hver nat og ingen har nogensinde overlevet en nat derude. Dette ændrer sig da Thomas opdager en skjult kode i labyrintens bevægelser. Nu er det op til drengene, om de skal forsøge at slippe ud af labyrinten eller blive og kæmpe mod de ondskabsfulde straffere, der myldrer frem hver nat. Bogen er skrevet i et ungt sprog, handlingen er actionpræget og fængende. Den amerikanske forfatter James Dashner har skrevet flere roste ungdomsromaner, dette er dog den første, der er oversat til dansk.

Bogen er oplagt at anbefale til fans af fx Collins' The hunger games eller Divergent af Veronica Roth. Den henvender sig i høj grad til både drenge og piger, da hovedpersonen er en ung dreng.

Denne hæsblæsende science fiction-fortælling vil være et sikkert udlånshit på ethvert bibliotek.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 17. sep. 2014

Første bind i ny sci fi-dystopi er både interessant anderledes og nervepirrende spændende. Hovedpersonen Thomas vågner op i noget, der ligner en elevator. Han kan kun huske sit navn og forskellige bru...


Weekendavisen

d. 12. sep. 2014

af

af

Damian Arguimbau

d. 12. sep. 2014