Bøger / faglitteratur

Med bue og pil


Beskrivelse


49 fortællinger om jagtoplevelser med bue og pil på rådyr, dådyr, harer, kaniner og fasaner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Søren Møller

d. 16. aug. 2019

Fortællinger om at gå på jagt i Danmark med bue og pil. For jagt- og naturinteresserede, voksne læsere.

Jagt i Danmark drives mest med haglgevær og riffel. Men nogle jægere udøver jagten med bue og pil. Heriblandt forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky. I denne bog skriver hun i 49 jagtfortællinger om oplevelser med jagt på rådyr, dådyr, harer, kaniner og fasaner. Lokaliteterne fremgår ikke af hver fortælling, men stederne synes at være på Bornholm, og især på Lolland. Som i traditionelle jagthistorier er her noget om årstiderne, vejret, stemningerne, anstrengelserne, opsporingerne og nedlæggelsen af vildtet, og noget om jagtens etik. Illustreret med sort-hvide tegninger udført af forfatteren.

Forfatteren formulerer sig kort og præcist som i den bedste tradition for danske jagtfortællinger, sådan som de er blevet skrevet af blandt andre Knud Bavngaard, Poul Thomsen og Freddy Wulff.

Om jagtoplevelser med bue findes i bogform på dansk kun Buejagt på Big FiveLærebog om buejagt i Danmark, der handler om jagt i Afrika. Den mere instruktive bog om emnet er Lærebog om buejagt i DanmarkOm jagtoplevelser med bue findes i bogform på dansk kun Buejagt på Big Five, der handler om jagt i Afrika. Den mere instruktive bog om emnet er .


litteratursiden.dk

d. 13. sep. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 13. sep. 2019

Smukke jagthistorier i dagbogsform, hvor Riebnitzsky fortæller om sin fascination ved at jage med bue og pil. Hardcore Disneyfans og veganere advares mod at læse med. Anne-Cathrine Riebnitzsky tager ...


Kristeligt dagblad

d. 30. aug. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 30. aug. 2019


Weekendavisen

d. 30. aug. 2019

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 30. aug. 2019


Jæger

Årg. 28, nr. 11 (2019)

af

af

Max Steinar

Årg. 28, nr. 11 (2019)