Bøger / skønlitteratur / humor

Med kup og kaffelikør


Beskrivelse


Fem beboere på et plejehjem udtænker en plan for et storstilet kunsttyveri, der kan forsøde tilværelsen eller sende dem en tur i fængsel, men ikke meget går som planlagt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 18. aug. 2014

Hyggelig røverhistorie om 5 gamle mennesker, der ikke vil finde sig i de kummerlige forhold på deres plejehjem, og som beslutter sig for at forsøde tilværelsen i den helt store stil. Flot forside, der vil tiltrække målgruppen af modne læsere.

Vores 5 hovedpersoner er gamle venner og omkring de 80 og har levet et aktivt og godt liv. Nu er de kommet på et kummerligt plejehjem, hvor alt drejer sig om at rationalisere driften uden hensyn til beboernes livskvalitet. Ingen aktiviteter, kedelig mad og dårlig stemning. De beslutter sig for et stort kunstrøveri, som må give økonomisk frihed eller en tur i fængslet, hvor forholdene må være bedre end på plejehjemmet. Romanen er letlæst og underholdende et stykke hen ad vejen, hvorefter den kammer over og bliver for kæk og de stadige forviklinger for konstruerede. Svenske Catharina Ingelman-Sundberg (f. 1948) har tidligere skrevet historiske romaner.

Charmerende, vittige og sødmefyldte romaner om gamle mennesker har vi eksempler på med Karin Brunk Holmqvists Sirile gentlemen søges, 2010, Jonas Jonassons Den hundredeårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, 2010, og Fredrik Backmans En mand der hedder Ove, 2013.

Endnu en svensk roman om livsduelige gamle mennesker, der vil leve livet fuldt ud til det sidste. Tonen er humoristisk og let og forviklingerne talrige. Om man synes det er sjovt eller anstrengende, kan være en smagssag.


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 3. sep. 2014

Herligt underholdende, humoristisk svensk gavtyveroman. Historien lugter af både Olsen-banden og ’Det grå guld’, og så må man bare overgive sig. De fem venner, Märtha, Bertil (Spaden), Oscar (Geniet),...


Weekendavisen

d. 19. sep. 2014

af

af

Birte Weiss

d. 19. sep. 2014