Bøger / faglitteratur til børn

Med toget


Beskrivelse


Billedbog med løft og kig-flapper. Hvordan er det at rejse med tog? Hvem sørger for at togene kører? Hvad foregår der på en banegård? Hvordan er togvogne indrettet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2009

af

af

Lars Larsen

d. 9. okt. 2009

Fagbilledbog i serierne Min første fagbog og Hvem? Hvad? Hvordan? for de 3-5-årige. Bogen kan billedlæses, men egner sig bedst til oplæsning og samtale.

En lille næsten kvadratisk bog med papsider og spiralryg i seriens velkendte layout med tekst og billeder, der lægger op til samtale om at rejse med tog. Bogen stiller spørgsmål som "hvad sker der på banegården?" og "hvem sørger for passagererne?" eller "hvordan ser togene ud" og "hvilke slags tog findes der?" og den giver selv svarene i kort tekst og gode tegninger med genkendelige situationer og detaljer. På de fleste sider giver flapper plads til flere oplysninger og sjove detaljer. Den tyske oprindelse fornægter sig ikke, men mange af de afbildede tog, eller nogen der ligner, kan også opleves på danske jernbaner. Bogen afsluttes med en labyrintopgave.

Bibliotekerne kan sagtens bruge billedbøger om tog, og denne samtalebog er et godt og underholdende supplement til de øvrige.

Underholdende fagbilledbog om at rejse med tog. Kort tekst, mange billeder og løft og kig-flapper.



Informationer og udgaver