Bøger / skønlitteratur / roman

Med udsigt til havet


Beskrivelse


På Kreta sidder den danske 40-årige læge Thomas Blom og ser tilbage på sit mislykkede ægteskab med den finske Riina, og den turbulente periode han har været igennem, inden han er ved at finde en ny mening med tilværelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2003

af

af

Karsten Just

d. 22. dec. 2003

Med udsigt til havet er en kærlighedsroman, en roman om det svære valg, de mange problemer der skal overvindes, og dét at have et liv. Den 40-årige Thomas Blom, læge og gift med finske Riina, sidder på en tagterrasse på Kreta og ser tilbage på sit ægteskab, sit liv i Finland og de mange groteske ting, der er sket i hans liv, og hvorfor det er endt med, at han og Riina ikke mere er sammen. Handlingen springer mellem nutid og fortid, og hvis emnet ikke lyder specielt muntert, er romanen alligevel gennemsyret af en sort humor, hvor sammenligningerne mellem livet i Finland og Grækenland giver anledning til mange absurde oplevelser. Romandebutanten har skrevet mange avisartikler om finske emner, og man fornemmer, at han har et indgående kendskab til både den finske og den græske mentalitet. Han har så i hovedpersonen Thomas fundet sig en vægelsindet og lidt ynkelig fyr, som kan binde de to kulturer sammen. En anderledes kærlighedsroman om en stærk kvinde og en svag mand og deres langstrakte og opslidende ægteskab, som ender med adskillelsen og med, at Thomas får nyt mod på at starte en ny tilværelse.


litteratursiden.dk

d. 10. aug. 2004

af

af

Karin Hedemand

d. 10. aug. 2004

Thomas er alene på Kreta. Han ser tilbage på sit ægteskab med en finsk kvinde. Hvad gik galt? Hvordan er finsk mentalitet? En meget vedkommende, spændende og klog bog. Jeg snød! Jeg sprang 100 sider f...