Bøger / faglitteratur

Medglæde : kunsten at glæde sig med andre


Beskrivelse


Medglæde handler om at glæde sig med andre, men også om at invitere andre til at tage del i din glæde. Hvordan du skaber og forstærker medglæden i dit parforhold, i dine venskaber, på din arbejdsplads og overalt hvor du kommer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. sep. 2014

En tænke-efter bog især til dem, der har svært ved at glædes med andre, og gerne vil bringe mere glæde ind i livet: Glæden over andres glæde, og glæden ved at invitere andre til at glædes med en selv.

Læge, sexolog og parterapeut Jesper Bay-Hansen har tidligere skrevet om glæde i bl.a. bogen Recepten på lykke. Journalist, sexolog og forfatter Sara Skaarup har bl.a. udgivet højtlæsningsbøger med gys i. Kunsten at glæde sig med andre er emnet for denne lille indbydende publikation, som er en modvægt til jalousien, misundelsen og janteloven. Forfatterne inviterer os til at glædes med andre over deres fremgang og lykke, og til at invitere andre ind i vores egen glæde i hverdagen med partneren, familien, venner og på jobbet. Bogen indeholder små øvelser i at træne de 2 kompetencer, vi i forvejen har: glæde og nydelse over andres glæde, samt øvelser i at komme fra misundelse og jalousi til medglæde. Der henvises til mere læsning i litteraturlisten.

Med undertitlen: "kunsten at glæde andre". Andre bøger for målgruppen er fx Bay-Hansens Livskunst i praksis og Slip anerkendelsen løs, 2001 og Giv glæden en chance, 1986.

Bogen er letlæst og kan have samme opløftende og stimulerende virkning som fx at høre revyvisen Kys hinanden. En lille glædes-bog til en lille eftertænksom pause midt i "jeg-kulturen". En egentlig brugsbog, som forfatterne kalder den, er den dog næppe, men et kærligt opråb til at slippe glæden løs, og det er jo ikke så ringe endda.